Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació Acceptar

EUGENI GAY MONTALVO

President d'Honor

Email:

egay@gayrosellsolano.com

Oficina de Barcelona
Roger de Llúria, nº 118, 2º 
08037 Barcelona
Tel: (+34) 93 742 65 26
Fax: (+34) 93 142 47 65
barcelona@gayrosellsolano.com

Oficina de Madrid
Pº Pintor Rosales 44, 2º Izq.
28008 Madrid
Tel: ( +34) 91 576 10 01
Fax: ( +34) 91.577.77.63
madrid@gayrosellsolano.com

Idiomes:
Espanyol, català, anglès i francès,

Eugeni Gay Montalvo President No executiu de GAY-ROSELL & SOLANO, ha compaginat des de fa més de 45 anys l'exercici com Advocat en les especialitats de Dret Civil, Mercantil, Públic i Constitucional, amb la participació i exercici de càrrecs de responsabilitat en diversos organismes tant nacionals com internacionals relacionats amb l'exercici de l'advocacia, alguns d'ells promocionats per ell mateix, destacant les seves actuacions en defensa dels Drets Humans.

És actualment Àrbitre de la Cort d'Arbitratge de la Cambra de Comerç i Indústria de Madrid, i Àrbitre del Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB).

Eugeni Gay Montalvo és actualment President del Patronat de la Fundació Xavier HTSI (Universitat Ramón Llull); Patró de la “Fundació Bancària la Caixa", Conseller de Criteria Caixa, S.A.;Patró de la “Fundació de l'Esperança la Caixa", Patró de la “Fundació Blanquerna” (Universitat Ramon Llull) i Defensor de l'Assegurat de “Grup Pelayo”.

Ha ocupat, entre d'altres, els càrrecs de Degà de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (1989-1997); President del Consell General de l'Advocacia Espanyola (1993-2001); Fundador i Primer President de la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa (FBE); Membre nat del Consell d'Estat i Magistrat i Vicepresident del Tribunal Constitucional. També ha estat President del Jurat de l'Associació per l’Autoregulació de la Publicitat.

És Acadèmic de número de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i de la Reial Acadèmia de Ciències Econòmiques i Financeres. Es director de la “Revista Jurídica de Catalunya” i President del seu Consell de Redacció.

És també Membre de la "Société Internationale de l'Histoire de la Profession d'Avocat"; Membre de la "Société de Législation Comparée"; Membre del Jurat de la European Guide for Legal Expertise (EGLE); Membre del Consell Assessor de l'Escola Europea d'Humanitats; Assessor de la Col·lecció de Dret Públic del Consell Editorial de l'Agència Estatal Butlletí Oficial de l'Estat (BOE); Membre del Consell de Redacció de l'Editorial Thomson Reuters-Aranzadi y Vicepresident de la "Secció Catalunya i Balears de la Légion d'Honneur".

Amb anterioritat, Eugeni Gay Montalvo va ser President del Consell dels Iltres. Col·legis d'Advocats de Catalunya; President de la Unió Professional; Fundador de l'Institut de Drets Humans de Catalunya; Primer Director, Membre i President de la Comissió de Drets Humans de la Union Internationale des Avocats (UIA) i President de la Delegació espanyola al Consell dels Col·legis d'Advocats de la Comunitat Europea (CCBE).

Ha estat Secretari General i President del Secretariat Internacional de Juristes Catòlics - "Pax Romana"; Àrbitre de la Cambra Internacional de Comerç de París (CCI); President de l'Associació Catalana d'Arbitratge que té al seu càrrec el Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB); Membre del Jurat del “Premi Pelayo per a Juristes de Reconegut Prestigi”; Conseller del Consell de la Informació de Catalunya (C.I.C.); Vicepresident de l'Associació Internacional de Dret de l'Esport (IASL); Membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona; Conseller del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya CATS; Membre del Patronat de la Fundació de la Junta Constructora del Temple Expropiatori de la Sagrada Família i Patró a títol individual de la Universitat Ramon Llull.

Va participar com a Vocal del Comitè Nacional Espanyol pel Cinquantenari de la Declaració Universal de Drets Humans de les Nacions Unides.

Ha participat a missions internacionals de Drets Humans entre les que cal destacar la seva participació a l'Informe sobre la situación de los derechos humanos en Chile, amb motiu de la proclamació de l'Estat de Setge del 7 de setembre de 1986 i l'Informe de la Comisión Internacional de Observación Judicial en Colombia, sobre les repercussions del narcotràfic, l'actuació de l'exèrcit i la policia i la violència dels drets humans, informant del seu contingut a l'Assemblea de Drets Humans de les Nacions Unides i a l'Assemblea Nacional Francesa.

Ha estat convidat com a expert a diferents reunions, congressos i col·loquis nacionals i internacionals. Entre ells, els organitzats pel Consell d'Europa amb motiu de la celebració del 40 Aniversari del Consell d'Europa, així com del 40 Aniversari de la Convenció Europea de Drets Humans.

Coordinador del grup de juristes de Pax Romana a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, que anualment se celebra a Ginebra, havent estat consultor del Ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol en matèria de Drets Humans durant aquest període.

Va ser patrocinador i membre fundador de la Xarxa Llatinoamericana de Juristes Catòlics, que reunia els advocats que treballaven a les diferents diòcesis llatinoamericanes, com la Vicaria de la Solidaritat de Xile i els arquebisbes d'Assumpció, Montevideo, Concepció i Lima, entre d'altres.

Va ser membre de la comissió encarregada de la traducció al català de textos bàsics del Consell d'Europa, la Carta Social Europea i el Conveni europeu per a la protecció dels Drets Humans, essent la primera traducció oficial d'aquests textos al català.

Promotor d'un seguit de Jornades sobre "Drets Humans, Democràcia i Terrorisme", convocades per l'Advocacia Espanyola en tot el territori a mode de reflexió arrel de dos atemptats terroristes a dos juristes de renom, D. Fernando Múgica Herzog y D. Francisco Tomás y Valiente.

Promotor de l'acte de la "Firma de la Declaración de los profesionales de la Justicia contra el racismo" celebrat a Madrid convocat per l'Advocacia Espanyola amb la col·laboració del Consell General del Poder Judicial, del Defensor del Pobre, de "l'Ordre des Avocats à la Cour de Paris", de la "Conférences des Bâtonniers" y del "Centre pour l'Egalité des Chances de la lutte contre le racisme" belga en el marc de l'Any Europeu contra el racisme. Assistència d'importants personalitats del món polític, jurídic i representants d'Instituts de Drets Humans. Va presidir l'acte i va intervenir juntament amb els altres representats dels organismes col·laboradors. Aquest projecte va ser seleccionat per la Comissió Europea com un dels 10 millors desenvolupats dins de l'Any Europeu contra el racisme.

Ha impartit cursos i conferències relacionats principalment amb la professió i el dret a Universitats i Col·legis d'Advocats d'España, Europa, Estats Units, Amèrica llatina, Marroc, Líban, Kènia, Turquia, Índia, Filipines i a la seu de Nacions Unides a Nova York i Ginebra.

Ha publicat a nombroses revistes jurídiques, nacionals i internacionals, articles sobre diversos aspectes també relacionats amb el dret i la professió, i ha escrit diferents publicacions.

Ha inaugurat en diverses ocasions cursos acadèmics, entre ells el de l'Acadèmia Nacional de Dret i Ciències Socials de Buenos Aires.

Formació:

 • Llicenciat en Dret, Universitat de Barcelona
 • Graduat en Dret Comparat, Facultat de Dret Comparat d'Estrasburg

Condecoracions i Distincions

 • Medalla de l'Ordre del Mèrit Constitucional S.M. el Rei a proposta del Ministeri de la Presidència.
 • Chevalier de l'Ordre National de la Légion d'Honneur (Presidència de la República Francesa).
 • Cavaliere di Gran Croce dell'Ordine "Al Mérito della Reppublica Italiana" (Presidència de la República d'Itàlia).
 • Gran Cruz de la Orden de San Raimundo de Peñafort (Ministeri de Justícia).
 • Gran Creu del Mèrit al Servei de l'Advocacia (Madrid).
 • President honorari de la Unió Costa-riquenya d'Advocats.
 • Degà i Conseller d'Honor de diversos Col·legis d’Advocats d’Espanya.
 • A títol individual i apart de les distincions de Col·legis i Consells Autonòmics espanyols, té la Medalla de la UIA, del Col·legi d'Advocats de París, de la Federació de Col·legis d'Advocats d'Europa, del Col·legi de Montpellier, del Col·legi de Toulouse, del Col·legi de Cracòvia, del Col·legi d'Advocats d’Estambul, del Consell de Col·legis de Bulgària, del Col·legi d'Advocats de Lima i del Consell de Col·legis de Bolívia.
 • Membre d'Honor de la Unió d'Advocats d'Europa.

Associacions Professionals

 • Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona
 • Il·lustre Col·legi d'Advocats de Madrid
 • Union Internationale des Avocats (UIA)

Oficines

Barcelona

Madrid

Lisboa

 • Rua Latino Coelho, nº 13-2º andar
  1050-132 Lisboa ( Portugal)
 • Tel: (+351) 211 377 292
 • Fax: (+351) 211 377 112
 • lisboa@gayrosellsolano.com

Buenos Aires